Pages

Boyun Fıtığında Dikkat Edilecek Noktalar

Boyun ağrıları fıtık sebebi olabilir. Fıtıkta nasıl bir tedavi uygulanabilir, nelere dikkat edilmelidr, fizik tedavinin rolü nedir?

Çalışan kesimi etkisi altına alan boyun fıtığı her yaş grubunu tehdit ediyor. Zamanla boyun omurları arasındaki kıkırdağın yıpranması yaşlıları da risk altına alıyor. Boyun fıtığında cerrahi operasyon son çare. Öncelikli olarak yatak istirahati, ilaç tedavisi veya fizik tedavi yeterli geliyor. Uzmanlar boyun fıtığına karşı şu önerilerde bulunuyor:
Masa başında çalışıyorsanız, kol destekli bir sandalyede, omuzlarınız geride ve ayaklarınız yere değecek şekilde oturun.
Sırtınıza ve belinize arkadan destek verin.
Uzun süre bilgisayar kullanmak ve televizyon seyretmekten sakının.
Yüksekten bir şey alacaksanız, merdiven kullanarak o yüksekliğe yakın olmaya çalışın.
Çok sayıda yastıkla yatmayın, televizyon izlerken kanepenin koluna başınızı dayayıp, uyuyakalmayın.
Telefonun ahizesini omuz ile boynuzun arasına sıkıştırarak konuşmayın.
Yüzmeyi ihmal etmeyin.
Kaynak.7gunsaglik.com

Eklem Hastalıkları,Romatizma Ağrıları

Bu hastalık grubu çok geniş bir hastalık grubuna hitap etmektedir. Genel olarak romatizmal hastalıklar sınıfına girmekte olup çok seyrek görülmekte ve tedavileri mümkün olmaktadır.

diz bölgesi

Bir çok çeşidi olan eklem hastalıkların’dan bu yazımızda kısaca bahsetmek istiyoruz. Bu hastalığın grubunda olan bazı hastalıklardan da örnekler verelim. Amiloldoz,hemofili,marfan sendromu,bağ dokusu hastalıkları ve şeker hastalığı vb. rahatsızlıklar bulunuyor.

Amiloldoz rahatsızlığı insanlarda nadirde olsa bulunan bir adet proteinli hücrenin çevresindeki hücrelere zarar vermesinden dolayı vücudun yumuşak dokularına oturan ve zarar veren bir hastalığıdır. Eklem hastalıkları arasında bulunan nadir hastalıklardan biri de hemofili rahatsızlığıdır.

eklemler romatizma

Bu rahatsızlık kanın içinde bulunan pıhtılaşmayı önleyen maddenin eksikliğinde hasta devamlı kanamalar yaşar. Vücudunu bir yerlere çarpan hastada kanama olursa durmaz.

Eklemlerde şişmeler olmakta ve diz,bilek,ayak bağ yerlerinde kalıcı şişmeler olmakta ve nadirde olsa eklem hastalıkları içinde bulunmaktadır.

genel romatizma eklem ağrıları

Hareket kısıtlamaları ve yürüme zorluğu da yapan bu hastalık grubunun en ağır rahatsızlıdır.

Vücutta bulunan bağ dokusunun ihtiyacı olan lifsel proteinlerin eksiliğinde oluşan marfan sendromu eklem hastalıkları arasında bulunuyor.

Bazı eklemlerdeki lif yapısının gevşemesi ile hareket kısıtlılığı ve eklemlerin kısıtlı hareketi ve romatizmal rahatsızlıklarda bu hastalığa bağlı olarak gelişen eklem hastalıklarındandır.

Eklem hastalıklarının sonucunda bahsedeceğimiz rahatsızlık şeker hastalığı başlamasıdır.

Çünkü bu hastalık romatizmal hastalıkların gelişimi ile vücutta başlayabilen rahatsızlıklardandır. Kemik erimesi de eklem hastalıklarındandır..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,

İnsülün Yüksekliği , Obezite Ve Diyete Çözumu


Dogal Yaşam Alternatif Tedavi. İnsülün Yüksekliği , Obezite Ve Diyete Çözumu, Prof Dr Canan Karatay Video

Erken Doğum, Bebeklerde Diyabet Riskine Yol Açıyor

Yenidoğan sağlığı üzerine yapılan araştırmalarda erken doğumun riskleri incelenmiştir.

Erken doğum bebekte ve ileride çocukta insülin dengelerini bozarak diyabete sebep oluyor. İnme ve kalp hastalıkları riski ve gelişim bozuklukları da cabası. Henüz teyit gelmese de çoğu erken doğumda bebeklerde yüksek insülin düzeyleri görülmüştür. Normal zamanında doğan çocuklarda diyabet sorunu çok görülmüyor fakat erken doğumda bu risk artıyor.

Yetişkinlerde tip 2 diyabet görülmesinin sebeplerinden biri olarak erken doğumla doğmaları gösteriliyor. Zamanından en az 3 hafta erken doğan bebekler ileride çocukluk ve yetişkinlik çağlarında tip 2 diyabete yakalanabiliyor. Metabolik hastalıklar, felç ve kalp sorunları da bu sonuçlardan bazıları. Erken doğum diyabetten başka obezite sebebi de.

1/5 oranında bebeklerde bu riskler görülmüştür. İnsülin, vücudun karbonhidrat metabolizması  için gerekli olan pankreas tarafından üretilen bir hormondur. Tip 2 diyabeti olan insanların kan şekeri düzeylerinde tehlikeli dalgalanmalar olur ve insülin düzgün işleyemez.

Obezite, kalp hastalıkları ve diyabet gibi sorunlar erken doğumla birlikte vücuda yerleşiyor. Bebeğin düzenli pankreas ve genel taramaları yaptırılmalı, dengeli beslenmesi sağlanmalıdır. Önceden tedbir alarak diyabet önlenebilir.
Kaynak.7gunsaglik.com

En Yaygın Doğum Kusurları

Doğum kusurları maalesef her yıl birçok doğumda ortaya çıkıyor.

Gebelikte erken teşhis edilen bu sorunlar önceden önlenebilirken bilinçsiz gebeliklerde bu tip sorunlar ilerliyor ve bebek kusurlu doğabiliyor. Bu kusurlar her 5 bebekten 1’inin ölmesine sebep. Fiziksel ve zihinsel kalıcı rahatsızlıklar ediniyorlar. Öğrenme ve sosyal iletişim gibi problemleri ortaya çıkıyor. Kalp hasarları en yaygın görülen doğum kusurları. Down sendromu da sık görülen bir sorun. 100 bebekten birinde kalp sorunu görülürken her yıl binlerce Down sendromlu bebek dünyaya geliyor.

Doğum kusurları önlenebilirdir. Hamile kalmadan önce sağlıklı alışkanlıklar edinmek gerekir. Hamilelikte de bunlar sürdürülmelidir. Gebelikte düzenli olarak B vitamini ve folik asit tüketilmelidir. Ayrıca düzenli ve sağlıklı beslenmek gerekir. İlaç kullanılmamalıdır. Sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Diyabet önceden tedavi edilmelidir. Doktora danışıp ilaç kullanılabilir.

Gebelik boyunca kontrollere gidilmelidir. Doğum kusurlarını izlemek önemlidir. Yani ortaya çıkmadan önce kontrollerimize gidiyorsak ortaya çıkış anını bilebiliriz. Erken teşhis ile bu sorun önlenebilir. Çevresel faktörlerin etkisini azaltabiliriz. Sorunu bilirsek nedenlerinden çabuk kurtuluruz. Hasta olan gebeler hastalanmamaya iyileşmeye çalışır, çevresel kirlilikten kaynaklıysa temiz hava alınır kirli havalarda durulmaz vs. folik asit de bebekleri koruyucudur. Fiziksel, zihinsel , iletişim, duygusal , sosyal ve adaptif gelişiminde bu tedbirler hayat kurtarır.
Kaynak.7gunsaglik.com

Prof Dr Canan Karatay 32 Gün'de


Dogal Yaşam Alternatif Tedavi. Prof Dr Canan Karatay 32 Gün'de Video
X