Pages

Canan Karatay'a Şok! Video


Dogal Yaşam Alternatif Tedavi. Canan Karatay'a Şok! Video

Detoks Görevi Gören 9 Besin

Enginar. Safra akışını teşvik eden bir sebzedir hepatik karaciğer bozukluklarına çare olabilir ve vücudu zehirlerden temizler.Bu bitki antioksidan deposudur.

Avokado. Tekli doymamış sağlıklı yağları ile kalbi besler. Oksidatif hasarı ve karaciğer hasarını önler. Bağırsak tarafından yağları emilir karaciğeri temizler.

Pancar. Ona kırmızı rengini veren ve güçlü bir anti-inflamatuar ve mantar öldürücü özelliklere sahip betalainle maddesini içerir.

Yeşillikler. Safradaki büyük lipit yağ moleküllerine işler. Safra asidini artırır bağırsağı temizler. Kötü kolesterolü düşürür.

Dereout. Vitaminler ve anti-enflamatuvar kimyasal açısından zengindir. Dereotu glutatyon aktivasyonu, serbest radikallerle savaşır karaciğere zarar veren molekülleri önler antioksidan değeri taşır.

Rezene. Rezene antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip C vitamini açısından zengindir. Vitaminlidir iltihabı önler. Liflidir ve kilo verdirir.

Limon. Antioksidan ve C vitamini deposudur.
Soğan ve sarımsak. Glutatyon üretimini sağlar. Karaciğerin en güçlü antioksidanlarından birini uyaran flavonoidler içerir.

Yoğurt. Bağışıklık florasını uyarır ve temizler.
Kaynak.7gunsaglik.com

Orta Kulak İltihabı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Orta kulak dış kulak yolundan kulak zarı ile ayrılmaktadır. Kulak zarı orta kulak için önemli bir bariyerdir.

Orta kulak iltihabının en önemli özelliği kronik olması veya akut olmasıdır. Akut orta kulak iltihabı, orta kulak iltihabının en sık görülen çeşididir. Özellikle çocuklarda çok sık görülmektedir. Bunun görülmesinin en önemli nedeni östaki borusundaki bir enfeksiyonun orta kulağa yayılmasıdır. Bu bölgede oluşan iltihap sonucunda ağrı, işitme ateşte artma meydana gelmektedir.

Belirtileri
Orta kulak iltihabının en önemli belirtisi şiddetli kulak ağrısıdır. Kulak ağrısı ile beraber yüksek ateş, aynı zamanda bir işitme kaybı da meydana gelebilmektedir. Bununla birlikte her hastada görülmemekle birlikte kulak çınlaması da orta kulak iltihabı sırasında ortaya çıkan bulgulardan bir tanesidir. Eğer orta kulak iltihabı uzamışsa ve yayılıyorsa, aynı zamanda kulak zarında bir delik ortaya çıkartarak orta kulaktaki iltihabın kulak zarından dışarı akması sonucunda kulakta hafif kanlı yeşil renkli bir akıntı görülmesi de orta kulak iltihabı belirtileri arasında gösterebilmektedir.

Tedavi:
Orta kulak iltihabı akut enfeksiyonların tedavisi ilaç ile yapılmaktadır. En önemli ilaç tedavisi arasında antibiyotikler yer almaktadır. Burada antibiyotiklerin yaklaşık 10 gün düzenli bir şekilde kullanılması önemlidir.
Eğer olay kronikleşmiş ise kulak ve kulak zarında bir delinme varsa tedavi decerrahi yollarla gerçekleştirilmektedi
Kaynak.7gunsaglik.com

Kulak Kiri Nasıl Oluşur? Nasıl Temizlenmelidir?

Dış Kulak yolu tamamen dış ortama açık bir alandır ve bu ortamda toz toprak ve mikroplar bulunmaktadır.

Bu nedenle dış kulak yolunun kendine ait bir temizleme sistemi vardır. Bu temizleme sisteminin en önemli özellikleri arasında dış kulak yolundaki salgılar bulunmaktadır. Bu salgılar halk arasında kulak kiri olarak isimlendirilmektedir. Ancak bunların içinde mikropları öldüren koruyucu enzimler ve bazı sıvılar vardır. Aynı zamanda bu salgı, dış kulak yolunu bir nevi yağlayan ve nemlediren krem görevi gören bir akıntıdır. Eğer bu dış kulak yolundaki salgı vücut tarafından dışarı atılamıyor ve içerde birikiyor kulak kiri olarak adlandırılan ve sıkıcı bir özellik taşıyan, tıp dilinde serümen denilen olaya neden olur.

Nasıl Temizlenmelidir?
Kulak kiri kesinlikle kulak çöpleri pamuk benzeri gereçlerle temizlenmemelidir. Dış kulak yoluna hiç hiçbir şey sokulmamalıdır. Bu tip uygulamalar kulak kirinin içeri doğru girmesine neden olur ve daha ciddi problemler doğurabilir.
Dış kulak yolunun temizlenmesi banyodan sonra elimize alacağımız bir peçeteyle sadece görünen kısmı parmak vasıtasıyla temizlemek şeklinde olmalıdır.
Kaynak.7gunsaglik.com

Diş Çürümesi Diş Dolguları

Diş çürümesi diş dolguları : çoğu kez belirtileri fark etmişsinizdir. ancak düzenli muayeneniz için diş hekiminize gittiğinizde, diş hekiminiz diş çürüğünüzü bulur. Ancak, bazı durumlarda: tatlı, çok sıcak ya da çok soğuk bir şey yediğinizde dişinizde hafif bir ağrı hissedebilirsiniz. Bu, diş çürümesinin en erken belirtisidir. Eğer, tatlı, sıcak ya da soğuk yiyecekler yerken keskin bir ağrı duyuyorsanız, bu daha ciddi bir çürümenin işaretidir. Bu durumların her birinde, çürüme süreci, dişin çürüyen kısmı temizlenerek (oyularak) ve bunun yerine dolgu konularak durdurulabilir.

Eğer diş çürümesi yaygınlaşmış ise ya da siz özellikle çok hassassanız, ağrıyı kesmek için lokal anestezi (diş etlerine yapılan iğne yoluyla) uygulanabilir. Duruma göre bazı diş hekimleri rahatsızlık ve endişeyi azaltmak için diazot monoksit verebilirler. Eğer, ilaçla tedavi görüyor iseniz, herhangi bir anestezik almadan önce bunu mutlaka diş hekiminize söyleyin.çünkü, birlikte alınan belirli ilaçlar ve anestezikler ters reaksiyonlar doğurabilir.

Etkilenmiş bölüm bir kez temizlendiğinde, diş hekiminiz artık dişinizi iyileştirmeye hazırlanacaktır. Kullanılan dolgu tipi dişin konumuna ve işlevine bağlıdır çiğneme işlevinin çoğunu yapan azı dişleri daha fazla basınca maruz kalırlar ve ön dişlerden daha dayanıklı bir maddeye gereksinimleri vardır. Buna ek olarak, eğer mümkünse ön dişdeki bir dolgu, dişin kendi rengiyle uyumlu olmalıdır.

Bazen, çürüme yaygın olduğunda, dişinizin tedaviye reaksiyonu ve hassasiyetinin gözlemlenmesini sağlamak için geçici bir dolgu yapılabilir. Birkaç hafta sonra, ters belirti ya da şikayetler yoksa, diş hekiminiz dolguyu çıkarır ve yerine kalıcı dolguyu koyar.

Diş dolguları için en yaygın onarıcı malzeme gümüş amalgamdır ve arka dişlerde kullanılır. Bu tür dolgular aslında civa, gümüş ve diğer metal alaşımlarıdır. Standart alaşıma yakın bir zamanda eklenen bakır, günümüzün gümüş diş dolgularını birkaç yıl öncekinden daha dayanıklı bir hale getirmiştir.

Daha pahalı bir onarım olan altın diş dolguları, daha fazla kuvvet ve destek gerektiğinde amalgamın yerine kullanılır. Böyle bir dolgu kararmaz.

Ön dişlerdeki diş dolgularının mümkün olduğu kadar görünmemesi gerekmektedir. Porselen sementin bir biçimi olan ve diş minesine benzeyen asit silisit tuzu, yakın geçmişe kadar standart bir seçimdi. Artık, daha sıklıkla plastik reçine kullanılmaktadır. Her iki biçim de doldurulan dişin rengiyle uyum sağlayacak biçimde renklendirilebilir Gelecekte, bileşik malzemeler azı dişleri ve köpek dişlerinin çiğneme yüzeylerinde kullanılabilecek kadar güçlü yapılabilir.

Ara sıra, ön dişlerdeki küçük çürükler için onarım malzemesi olarak altın kaplama kullanılmaktadır. Porselen ya da plastik bileşik malzemelerden daha pahalı ancak daha dayanıklıdır.

Eğer dişiniz, birkaç dolguyu ya da bir büyük dolguyu kırma tehlikesi olmadan destekleyemeyecek kadar çürümüşse, diş hekiminiz çürüğü temizleyebilir, boşluğu sement ya da amalgama doldurabilir ve bir porselen kaplama, metal bir kron ya da bir birleşik metal ve porselen kron ile doldurabilir. Kalıp genellikle dişinize göre yapılır ve kron laboratuvarda imal edilir. Daha sonra bu kron yerine oturtulur, şekil verilir ve son olarak dişinizden geriye kalan parça üzerine yapıştırılır..Kaynak.7gunsaglik.com

Bunu Konuşalım


Dogal Yaşam Alternatif Tedavi. Bunu Konuşalım Konuk Prof Dr Canan Karatay Video

Canan Karatay İle Sağlıklı Beslenme


Dogal Yaşam Alternatif Tedavi. Canan Karatay İle Sağlıklı Beslenme Video

Gününüzü Meditasyon Yapmış Gibi Yaşayın

Meditasyon ve ardından yapılan yoga, aklın boşaltılması, ruh ve beden sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik bir tür terapidir.

Beyindeki fazla ve kötü düşünceleri arındırın. Türlü hastalıklar, anksiyete, depresyon, hassasiyet ve akıl sağlığı meditasyon ile korunabilir. Bir saat boyunca yumuşak bir yastık üzerinde oturarak kendinizi tedavi edin. Dış ortamda sakin bir yerde bunu yapın ve her gün yapmaya çalışın. Ayakta meditasyon yapılabilir. Bel ağrısını hafifletmek için oturmadan ayakta da yapılabiliyor.

Ayrıca iç düzenin sağlanmasında daha etkili. 5 dakikalık kısa başlangıçlarla ilk zamanlarda meditasyona başlanabilir. Ayaklar rahat olmalıdır ve omuz genişliğinde açılmalıdır. Düz bir şekilde dik durulmalıdır. Vücudun gerginliğini yumuşatmalı ve serbest bırakmalısınız. Yürüyüş halinde meditasyon da mümkündür. Beden ve zihin farkındalığı yaratır.

Yavaş ve sürekli hareket etmeye dayalıdır. Adımla minik minik atılır. İyi bir duruş gerekir. Hareketlerinizi sakin tutun ve yavaşça derinden nefes alıp verin. Yürüme hareketi sürekli olmalıdır ve boş olan bir park, bahçe veya alan seçin. Daire şeklinde tur da atılabilir. Bu eski ve geleneksel sağlık uygulamasını herkes yapabilir. Vücudun enerjisini dengeler.

Yaşam gücü azaldığında gereken enerjiyi sağlar. Bellek ve beyin işlevlerini de destekleyen meditasyon yavaş hareketlerle yapılır. Fibromiyalji belirtilerini de azaltmaya yardımcıdır. Zihin odaklanması yaşanır. Ritmik fiziksel hareketler kullanılır. Düşük etkili egzersizlerle kombine edilir. Kan akışı hızlanır ve düzenlenir, stres ve depresyon önemli ölçüde azalır.

Enerji artar, madde bağımlılığı azalır veya sona erer. Ruhsal, zihinsel ve fiziksel anlamda iyileşme görülür. Meditasyon özellikle kadınlarda çok etkilidir. Toplu halde de yapılabilir ve enerjiyi olumlu olarak kullanmayı öğretir. Bedene disiplin verir. 20 ila 30 dakika arasında sürer. Duruşlar kadar nefe alıp verme de önemlidir.

Derin nefes alma ve yoga geçişleri de 10ar dakikalık turlar halinde yapılabilir. Stres hormonu kortizol ve adrenalin seviyesi böylece düşürülür. Çoğu kişide egoizm bu şekilde önlenmektedir. Empati yapabilen anlayışlı ve sakin bireyler meditasyon ile değişim gösterir. Günlük yaşamdaki etkileri hemen görülür. Mesela daha temkinli ve yavaş hareket edilmeye başlanır ve her şeyin tadı çıkarılarak yapılmaya başlanır. Nefes tekniklerinin de rahatlatıcı etkileri vardır..Kaynak.7gunsaglik.com

Göz Seğirmesi Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir ?

Göz seğirmesi, hepimizin başına ara ara gelen ve göz kapağı tiki şeklinde sürekli tekrarlayan göz kasılma hareketidir.

Tek gözün, alt kapağında veya üst kapağında görülen bir göz sorunudur. Genel olarak yaşanan göz seğirmesi geçici ve kısa sürelidir. Bazı kişilerde bu durum günlerce hatta aylarca sürebilmektedir.


Göz Seğirmesinin Nedenleri Nelerdir?

Göz seğirmesi tıbben miyokimi yani adale seğirmesi şeklinde adlandırılmaktadır. Göz seğirmesine neden olabilen bazı hususlara değinmek gerekirse; özellikle yoğun stres, yorgunluk hali, dengesiz beslenme, göz kuruluğu, lens kullanımı, alkol, bilgisayar başında uzun süre kalma ve kafeinli besin tüketimi gibi çeşitli sebeplere dayandırılmaktadır.

Göz Seğirmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Çok kısa ve anlık olarak gelişen göz seğirmelerinde bir süre beklenerek seğirmenin son bulması gözlenir.

Uzun süre devam eden ve geçmeyen göz seğirmesine karşı bir göz doktoruna başvurularak seğirmenin sebebi bulunarak gerekli tedavi uygulanmalıdır. Göz seğirmesi sorununda tedavi yöntemi olarak; geçmeyen seğirmelerde botoks enjeksiyon yöntemi ile kasılma hareketi yapan kas düzeltilerek tedavi gerçekleştirilir.
Kaynak.7gunsaglik.com

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri

Tığ İşi Oya Örnekleri


Tığ İşi Oya Örnekleri
X