Pages

Çaydanlık Dekoratif Örgüler


Çaydanlık Dekoratif Örgüler

Çaydanlık Dekoratif Örgüler


Çaydanlık Dekoratif Örgüler

Hipokondriyak Rahatsızlığı Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Merak, sorumluluk ve paranoya çağın hastalıklarından. Endişeli olmanın aşırıya kaçması ciddi bir sorundur.

Hipokondriyak ciddi bir ruh sağlığı sorunu. Anksiyete bozukluğu tanısı olarak geçiyor. Ilımlı ve aşırı dozlarda olumsuz düşünceler ve kaygıyı içeriyor. Sürekli şüphecilik ölüm korkusu karamsarlık içe kapanma durumu var. Patolojik teşhisi mümkün bir paranoya türü. Derine gitmek ve öz tanılama yapmak hastalarda önemli.

Psikolojik travma sonucu bu tür obsesif bozukluklar ortaya çıkabiliyor. Neden ve sonuçları iyi incelenmeli. Çocuklarda da yaygın bir şekilde var ve erken yaşta tedavi edilmesi daha doğru. Hastaya sağlıklı yaşam ortamı sunulmalı. Genelde hastada bilinçsiz bir irade söz konusu. Fiziksel belirtiler teşhis edilmeli psikosomatik nedenleri araştırılmalıdır.

En iyi bakım sunulmalı ihtiyacı olanlar verilmelidir. Dinlenmek ve önemlidir uygun güvenilir bir ortamda bolca dinlenmek ve iyi hissetmelerini sağlamak ilk aşamadır. Hayali belirtiler ve takıntılı olmak durumlarına çareler aranmalıdır. Bazı tekniklerle onlarla benlik duyguları hakkında konuşulmalıdır bu da uzmanların işidir.
Kaynak.7gunsaglik.com

Zekayı Geliştirmenin 5 Yolu

Meditasyon yapın. Hafızayı geliştirir, beynin boyutunu büyütür, beynin hemisfer kısmını destekler.

Duygusal zekayı geliştirir. Aktif meditasyon yapmak beyin fonksiyonları üzerinde bir araştırmaya göre oldukça yararlıdır. Düşünce, nesne ya da resme odaklı birkaç haftalık meditasyon eğitimi ile ilerlemeyi görebilirsiniz.

Oyun oynayın. Serbest zihin egzersizleri yapmayı sağlayan zeka oyunları beyni geliştirir. Görev ve yetenekleri artırmanın yolu performansı artıran beyni geliştiren oyunları oynamaktır. Bilişsel yetenekleri artırır. En temel akıl ve zeka geliştirme yöntemlerinden biridir.

Dinlenin. Beyinde hızlı bir akış kaybı ve su kaybını önlemek için yeterince uyuyun ve iyi dinlenin. Yorgunluk, stres ve diğer sorunlara iyi gelir. Zekayı destekler. Odak ve konsantreye yardımcıdır zihinsel berraklığı sağlar bilişsel becerileri daha fazla kullanmamızı sağlar.

Fit kalın. Fazla yağ ve kilolardan kurtulmak da zihni ve zekayı geliştirir.

Sosyal zekayı  geliştirin ağınızı kurun ve iletişime geçin. Kişilerle bir arada iş yapın iş birlikleri kurun.
Kaynak.7gunsaglik.com

Beklentilerinizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Beklentiler umutlar istekler çocuk gibidir. Umutla bekleriz, isyankar oluruz genelde gözümüz körleşir dağınık oluruz çabuk tahrik oluruz.

Müşteriler, iş arkadaşları, arkadaşlar ve ailemizin beklentileri ile yaşarız çoğu zaman. Kendi beklentilerimizin sonucu da genelde hayal kırıklığı olur. Oyunlar kayıplar kırıklıklar bu hallerde çokça yaşanır. Ancak beklentilerimizi yönetmek planlamak zaman için lehimize olacaktır. Hayatta hiçbir şeyi sahiplenmeyin.

Açık oynayın başarının peşinden gidin ama böbürlenmeyin ve o şeyi tamamen sizinmiş gibi görmeyin. Herkesle düzenli ve sağlıklı iletişim kurun. Projeye başlarken öncesinden insanlarla iletişim kurmaya başlayın. Beklenti ve hedeflerinizi iyi anlatın. Ekipte liderseniz güven verin. Sık sık değerlendirme yapın. Gerçek zamanlı durum kontrolleri yapın aksatmayın ve atlamayın. Aşırı umutlu ve kendinden emin olmayın. Hep bir B planınız olsun. Gerçekçi hedefleriniz olsun. Hayal peşinden boşa gitmeyin. Elinizdeki kaynaklarla adım adım beklenti ve hedeflerinize doğru yürüyün.
Kaynak.7gunsaglik.com

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Düzenli olarak bacak, kol, bikini bölgesi, yüz bölgesi gibi yerlerdeki tüyleri tıraş etmek veya ağda yapmak zordur.

Bunun yerine kalıcı ve uzun süreli bir çözüm olan lazer epilasyon her kadının ilk tercihidir. Güçlü bir ısı ve ışıkla hareket eden elektrikten gücünü alan lazerli epilasyon işlemi 1 saatte tamamlanır. Profesyonel bir klinikte ve güzellik merkezinde bu işlemi yaptırabilirsiniz. Fakat yüksek ışık yoğunluğuna bağlı olarak, tedavi sırasında cilt reaksiyonlarına maruz kalmak da bir riskidir.

Önce uzmana görünüp cilt testi yaptırsanız iyi olur. Saç ve tüy köklerinin ve foliküllerinin büyümesini kısmi olarak ve uzun bir süre boyunca önler. Doğal büyüme döngüsünün belirli bir yüzdesine hitap eder. 6 ila 8 seans sonra tüyler daha az çıkmaya başlar. %90a kadar kalıcı bir kıl azalması görülür. Seanslar arasında belli bir zaman bırakmak gerekir. Koyu cilt tonlarındaki kişilerde yan etki oranı daha yüksektir.
Kaynak.7gunsaglik.com

Ortopedik Rahatsızlıkta En İyi Tedavi Şekli

MEnisküs yırtığı gibi zedelenmeli ve kireçlenme gibi ortopedik hastalık tedavisinde bazen cerrahi yerine fizik tedavi uygulanabiliyor.

Menisküs yırtığı veya eklem kireçlenmesi için yapılan ameliyatın her zaman en iyi tedavi yöntemi olmadığı, fizik tedavinin de benzer sonuçlar verdiğinin anlaşıldığı bildirildi.

Harvard Üniversitesi’nden Jeffrey Katz ve ekibinin yaptığı araştırmaya, 45 yaşın üzerinde, menisküsünde yırtıklar veya diz ekleminde kireçlenme olan 300’den fazla kişi katıldı.

Katılımcıların yarısına cerrahi müdahalede bulunuldu, diğer yarısına fizik tedavi uygulandı. Aylar sonra hastaların durumu gözlendi. Fizik tedavi görenlerin üçte biri daha sonra ameliyat olmayı tercih etti. Ancak üçte ikisinin ağrılarının büyük ölçüde azaldığı ve dizin durumunun iyileştiği görüldü.

FİZİK TEDAVİ İYİ BİR SEÇENEK
Dr. Jeffrey Katz, fizik tedavi uygulananlar ve ameliyat edilenlerin dizlerinin durumunda çok net iyileşme belirlenmesi nedeniyle araştırmanın “en iyi tedavinin tek olmadığını” gösterdiğini belirterek, cerrahi operasyon istemeyenler için fizik tedavinin iyi bir seçenek olabileceğini belirtti.

Araştırma, “New England Journal of Medicine” dergisinde yayımlandı. ABD’de her yıl 450 binden fazla diz ameliyatı (artroskopi) yapılıyor. Ameliyatın maliyeti ise yaklaşık 4 bin 500 dolar. Fizik tedavi ise en fazla 2 bin dolara mal oluyor.
Kaynak.7gunsaglik.com

Çocuklar İçin Doğru Ayakkabı Seçimi

Ortopedik rahatsızlıklara yer vermemek için çocuklara ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Çocuklar için doğru ayakkabının seçimi çok önemlidir. Çünkü çocuğun ayaklarına uygun olmayan ayakkabılar, ayak gelişimini olumsuz etkileyerek önemli rahatsızlıklara sebep olabilir. Çocuğunuza ayakkabı alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda püf noktaları, Kiropodist Özgül İşgör’e sorduk.

* Ayakların uzunlukları arasında küçük farklar olabilir. Bu yüzden ayakkabı alırken çocuğunuzun iki ayağına da giydirerek denemesini sağlayın.

* Mümkünse ayakkabı almaya gün sonunda gidin. Çocuğunuzun ayakları normal olarak bütün gün ayakta kalmaktan veya gün boyu oturmaktan şişer ve daha büyük olur.

* Deneme sırasında çocuğunuza mağaza içinde kısa yürüyüşler yaptırarak ayakkabının uygunluğundan emin olun.

* Ayakkabılar ilk giyildiğinde çocuğun ayaklarını sıkmamalıdır. İleride açılır düşüncesi doğru değildir.

* Ayakkabıların uç kısmında bir parmak genişliği kadar boşluk kalmalıdır ve ayağın gelişimine engel olmayacak kadar geniş olmalıdır.

* Ayakkabılar, parmak kısmına olduğu kadar çocuğun topuklarına da uygun olmalıdır.

* Ayakkabının tabanı da dikkat edilmesi gereken bir başka noktadır. Çocuğunuzun ayaklarını darbe ve yaralanmalardan koruyacak kadar sağlam ve tabanını destekleyecek kadar yumuşak olmalıdır.

* Ayakkabının üst kısmı deri gibi esnek ve nefes alabilen özellikte bir maddeden yapılmış olmalıdır..Kaynak.7gunsaglik.com

Bebekleri Hatalı Taşıma ve Kundaklamanın

Doç. Dr. Ahmet Doğan ortopedik sorunların bebekken bile başlayabileceğini belirtti. Hatalı kundaklama ve taşıma bebeği sakat bırakabilir.

Türkiye’de yılda yaklaşık 1 milyon 350 bin doğum oluyor. Kalça çıkığı ve kalça gelişim problemleri, her bin doğumdan 15’inde ortaya çıkıyor. Yani yılda 20 bin bebek, kalça çıkığı ile doğuyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Doğan; bu sorunla ilgili uyarılarda bulundu:
Kalça çıkığı, halk arasında genellikle doğum sırasında bebeğin bacaktan tutularak çekilmesi sonucu oluşan bir durum olarak bilinir. Oysa, çoğu zaman bebek daha anne karnındayken; kalça çıkıktır ya da kalçanın gelişimi yetersiz kalmıştır.
Kalça çıkığı aslında önlenebilir bir sakatlıktır. Ancak ailenin yanlış uygulamaları, bebeğin sakat kalmasına yol açabileceği gibi, doğru tedaviler de sorunun tamamen iyileşmesini sağlayabilir.
Kalça çıkığının ortaya çıkmasının; anne karnında bebeğin uygunsuz pozisyonda durmasından ailevi nedenlere kadar çok sayıda nedeni vardır.

ULTRASON YETER! 
Kalça çıkığı kızlarda, ilk doğumlarda, çoğul gebeliklerde, ailede kalça çıkığı hikayesi olanlarda, akraba evliliklerinde, boyunda eğrilik, başında yassılık ve ayakta eğrilikle doğan bebeklerde daha sık görülür.
Kalça çıkığını anlamak için bebeklik döneminde en ideal yöntem; üç ila altıncı haftalar arasında kalçaların ultrasonografi ile incelenmesidir. İlk iki ayda röntgen çektirmenin anlamı yoktur; para ve zaman kaybıdır. Aynı zamanda çocuklar gereksiz yere radyasyona maruz kalır.

BEBEĞİNİZİN GELECEĞİ İÇİN KUNDAKTAN VAZGEÇİN! 
Ailelerin yaptığı hatalar, kalça çıkığına neden oluyor ve çocuğun geleceğini karartabiliyor. İşte bu hatalar:
KUNDAK YAPMAK: Her yıl binlerce çocuğun kalça problemlerinin ortaya çıkmasında, kundağın olumsuz rolü artık kesin olarak bilinmektedir.
YANLIŞ BEZLEME: Bezin, dar ve küçük olması, kasık hizasında bağlanması; kalça gelişimini olumsuz etkiler. Bezler geniş ve büyük olmalı ve göbek hizasının üstünden bağlanmalı!
HATALI TUTUŞ: Emzirme sırasında, bebeklerin bacaklarının bitiştirilerek tutulması çok yanlıştır. Bacaklar birleştirilmemeli, kendi halinde serbest bırakılmalı!
YANLIŞ TAŞIMA: Bebekler özellikle ilk aylarda sarılarak tutulup taşınmaktadır. Bu kalça gelişimi için uygun değildir. Bebek; yüzü veya arkası taşıyana dönük olarak, bir el ile bacakları arasından tutularak taşınmalıdır.
YANLIŞ İNANIŞLAR: Geniş bez kullanımının bacakların eğri olmasına yol açacağı inanışı doğru değildir. Bebeklerin bir yaş civarında bacaklarında içe doğru hafif bir eğrilik olması normaldir ve zamanla kendiliğinden düzelecektir.
YÜRÜTEÇ: Bebeğin doğal gelişimini tamamlamadan yürütece konulması da hatalı bir davranıştır.

ERKEN TEŞHİS EDİLİRSE AMELİYATA GEREK KALMAZ!
Tüm hastalıklarda olduğu gibi; kalça çıkığı sorununda da erken teşhis hayat kurtarıyor. İlk üç ayda, alçısız ve ameliyatsız, basit bir bandajlama yöntemiyle, normal bir kalça elde etme oranı; yüzde 95’in üzerindedir.
Üç-altı ay arası bebeklerde bu şans biraz daha düşüktür. Altı aydan büyük bebeklerden bir kısmında alçı ve ameliyat tedavileri gerekebilir.
Bir yaşın üzerinde ameliyat gerektiren çocuklarda ise uygun tedaviler yapılırsa yine başarı şansı yüksektir.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT! 
İki bacak arasında boy farkı varsa…
Bebeğin altını silerken veya bezlerken, bacaklar iki yana eşit olarak açılmıyorsa…
Kalçada herhangi bir klik sesi hissedilirse…
Bebeğin bacaklarının arkasındaki ya da kasık bölgesindeki çizgilerde asimetri varsa…
Yürüme çağında yürümüyorsa…
Kaynak.7gunsaglik.com
X