Pages

Eklem Hastalıkları,Romatizma Ağrıları

Bu hastalık grubu çok geniş bir hastalık grubuna hitap etmektedir. Genel olarak romatizmal hastalıklar sınıfına girmekte olup çok seyrek görülmekte ve tedavileri mümkün olmaktadır.

diz bölgesi

Bir çok çeşidi olan eklem hastalıkların’dan bu yazımızda kısaca bahsetmek istiyoruz. Bu hastalığın grubunda olan bazı hastalıklardan da örnekler verelim. Amiloldoz,hemofili,marfan sendromu,bağ dokusu hastalıkları ve şeker hastalığı vb. rahatsızlıklar bulunuyor.

Amiloldoz rahatsızlığı insanlarda nadirde olsa bulunan bir adet proteinli hücrenin çevresindeki hücrelere zarar vermesinden dolayı vücudun yumuşak dokularına oturan ve zarar veren bir hastalığıdır. Eklem hastalıkları arasında bulunan nadir hastalıklardan biri de hemofili rahatsızlığıdır.

eklemler romatizma

Bu rahatsızlık kanın içinde bulunan pıhtılaşmayı önleyen maddenin eksikliğinde hasta devamlı kanamalar yaşar. Vücudunu bir yerlere çarpan hastada kanama olursa durmaz.

Eklemlerde şişmeler olmakta ve diz,bilek,ayak bağ yerlerinde kalıcı şişmeler olmakta ve nadirde olsa eklem hastalıkları içinde bulunmaktadır.

genel romatizma eklem ağrıları

Hareket kısıtlamaları ve yürüme zorluğu da yapan bu hastalık grubunun en ağır rahatsızlıdır.

Vücutta bulunan bağ dokusunun ihtiyacı olan lifsel proteinlerin eksiliğinde oluşan marfan sendromu eklem hastalıkları arasında bulunuyor.

Bazı eklemlerdeki lif yapısının gevşemesi ile hareket kısıtlılığı ve eklemlerin kısıtlı hareketi ve romatizmal rahatsızlıklarda bu hastalığa bağlı olarak gelişen eklem hastalıklarındandır.

Eklem hastalıklarının sonucunda bahsedeceğimiz rahatsızlık şeker hastalığı başlamasıdır.

Çünkü bu hastalık romatizmal hastalıkların gelişimi ile vücutta başlayabilen rahatsızlıklardandır. Kemik erimesi de eklem hastalıklarındandır..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X