Pages

Hamilelikte Kırmızı Et Diyabet Riski Getiriyor

Adelaide Robinson Enstitüsü Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre hamile kalmayı planlayan kadınların ve hamile kalanların diyabet riskini azaltmak için beslenmelerini düzenlemeleri gerekiyor.

Kırmızı et anne ve bebek sağlığı için risk teşkil edebiliyor. Gestasyonel diyabet denilen bir tür şeker hastalığı bu süreçte anneyi bulursa bebek için de risk oluşturabilir. Kırmızı et ve işlenmiş et grubunun hamilelikten önceki süreçte bırakılması en iyisi olacaktır.

Gebelik sürecince de sağlıklı beslenmeye önem vermek gerekmektedir. Tip 2 diyabet dünya çapında bir sağlık sorunudur ve özellikle bu hassas dönemdeki anne ile bebeğinietkileyebilir.

Bu haber ne kadar endişe verici olsa da, başka bir araştırma verisine göre, tavuk ve balık etinin zararsız olduğu bildirilmiştir. Anne ve bebek sağlığı için beyaz et, aksine yararlıdır. Beyaz et, sebze, meyve ve diğer protein grubu gıdaları hamilelikte sağlığa faydalıdır.

Diyabete neden olan sadece işlenmiş et ve kırmızı ettir. Ayrıca günde bir avuç fındık tüketmek gestasyonel diyabet riskini %40 oranında azaltır. Sağlıklı yağ ve protein içeren besinler gebelikte tüketilmelidir. Anne ve bebek sağlığı için beslenmenize dikkat edin.

Gebelikte tip 2 diyabet riskini azaltmak için beslenme düzeni değiştirilmeli, hareketsiz kalınmamalı ve yaşam koşulları düzenlenmelidir. Balık ve kümes hayvanları, fındık, badem, sebze, meyve rahatça tüketilebilir. Ebeler, diyetisyenler, kadın doğum uzmanları bu şekilde bir gebelik planını tavsiye ediyor.Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X