Pages

Sırt Yağlarından Kurtulmanın 4 Yolu

Sırt kaslarınızı kullanarak hareketli olarak ne kadar sırt yağlanmasını önleyebiliriz?


Sırt yapısını güçlü tutmak sırt kaslarını korumak bizim elimizde. Rahatlamak, duruşu geliştirmek ve ağrıları önleyip yağlanmayı azaltmak mümkün. Fitness seviyenize uygun ağırlıklarla çalışın. Bu çalışma kol, göğüs ve sırt kasları için ideal sayılıyor. İki yanınıza dambılları açıp kapatın 10-12 tekrardan birkaç set bunu yapın.

Daha ağır ağırlıklarla güçlendirebilirsiniz. Dikkat edin kendinize göre ağırlık seçin. Ayaklar yerde sırt ve dizler düz olmalı. Bir bar yani çubuk şeklinde ağırlığı paralel olarak ellerinize alın, vücuda 90 derecelik bir açıyla göğüsten yukarı bu barı kaldırıp indirin. 2 saniye göğüslere basılı tutup bırakın kollarınızla da çekin.

Bu seti 3 kere 10-12 tekrardan yapın. Daha zor seviyesi için ayaklarınızı daha ileri atabilirsiniz. 2.5 kiloluk ağırlıklarla sırtı dik tutarak beli hafif öne atarak bir sandalyenin kenarına oturun. Avuç içleri birbirine bakacak şekilde kollarınızda ağırlıkları tutun. Ağırlıkları omuz hizasına kadar kaldırın yukarı ve dışarı doğru bu hareket yapılmalıdır.

Aynı tekrar ve set sayısında yapın. Ellerde ağırlıklarla yapılan son egzersiz aşağı doğru indirip çekmektir. Kendinizi yukarı çekerek barfiks ile de bunu yapabilirsiniz. Ağırlıkları aşağı bırakır gibi yaparak da. 2 saniye kalıp çok sayıda tekrar yapın. Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X