Pages

Probiyotikli Gıdaların Özellikleri ve Faydaları

Yoğurt, iyi bir probiyotik kaynağıdır. Lactobacillus veya bifidobacteriathat gibi "iyi" bakteriler içerir ve bağırsak dengesini ve sağlığını destekler.

Çalışmalar, probiyotiklerin laktoz intoleransının kolay sağlanmasına katkıda bulunduklarını gösterir. Gaz sıkıntısı, ishal ve diğer sindirim sistemi rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Yemeklerin sindirilmesini kolaylaştırır.
Lahana turşusu da sindirimi artırır. Probiyotiklerden Leuconostoc, Pediococcus ve lactobacillus içerir. Pastörize olmayanları bakterileri öldürür. Lahana turşusu başta olmak üzere vitamin de içerir ve enfeksiyonları önler.

Miso çorbası, Japonların ünlü bir kahvaltı yemeğidir. Soya salçası sindirimi harekete geçirir. 160 bakteri probiyotiği içerir. Düşük kalorilidir ve B vitamini deposudur. Antioksidan içerir.
Yumuşak peynirler de bakterilerle savaşır. Dayanıklı, fermente ve yumuşak peyniri mutlaka tüketmeliyiz. Bağışıklık sistemini de güçlendirir. Bakterilerle savaşır.

Kefir, yine iyi probiyotik içeceklerdendir. Efsaneye göre, kefir Avrasya'nın Kafkas dağlarının çobanlarına kadar uzanır. Süt, yoğurt ve bazen krem peynirle hazırlanır. Birkaç tür mayalanma şekli vardır ama kefir her daim sağlık verir.

Mayalı ekmekler. Soğuk et veya peynirler mayalı ekmek arasına sandviç yapın. Laktobasil probiyotiği içerir ve sindirime iyi gelir.

Probiyotikli sütler. Bakterileri fermente edilmiş diyet sütleri sıkça tüketin. Laktik asit bakterileri ile kültürlenirler. Sütü bolca tüketin.

Ekşi turşular. Doğal yollarla sirkeyle ev turşusu hazırlayın. Deniz tuzu ve su solüsyonu sağlıklıdır. Sindirime çok iyi gelir.

Bunların dışında soya fasulyesi, kapsül, tablet, toz ya da sıvı gıda takviyeleri, kuşkonmaz, yer elması, muz, yulaf ezmesi, kırmızı şarap, bal, akçaağaç şurubu, ve baklagiller gibi besinlerde de probiyotikleri bulabilirsiniz..Kaynak.7gunsaglik.com
X