Pages

Selülitlerden Kurtulmak İçin 3 Hareket

Vücut yağlarının belki de en kötü görüneni bacaklardaki selülitler.

Esnek olmak, hareketli aktif olmak ve düzenli egzersiz yapmak selülitle başa çıkmanın en güzel yoludur. Vücudun bağ dokusunu oturarak hareketsiz kalarak ve yanlış beslenerek bozmayın. Selülitleri eritmek için hazır ve kararlı olun ve harekete geçin.

Cilt ve kaslar arasında yer alan bağ dokusunda su ve yağ birikerek bu görünüme neden olur. Zayıflamakla selülit giderilmez, özel egzersizleri uygulamak gerekir. Bacak hareketlerine yoğunlaşın. Bu 3 kaydırma hareketi selülit savar hareketlerin en etkilileridir.

1.       Yere matınızı serip uzanın. Uzunca bir ruloyu bacaklarınızın altına yerleştirin. Arka uylukları çalıştıracağız. Baldırın altında kalan ruloyu yuvarlayarak diz ile popo arasındaki kısımda hareket ettirin. Silindirik bu hareket üst ve arka uylukları harekete geçirir. Derin nefesle 10-20 tekrarlı birkaç set yapın.

2.       İç taraflara yöneleceğiz. Aynı şekilde yan yatarak üstte kalan bacağınızı rulonun üzerine dizden kırıp yatırın. Bacak silindirin üzerindeyken karşı ileri tarafa doğru bacağınızı hareket ettirin. Yani karşıya uzatıp tekrar yan konuma getirin. Ve buna ek olarak yine dizden kırık bir şekilde yukarı uzatmaya da çalışın.

3.       Aynı stilde çalışacağız. Oturun, bir bacak rulo üzerinde karşıya dik uzatın. Bacağı iç ve dış tarafa yani sağa sola çevirin. Ek olarak parmakları yere değdirecek şekilde ileri uzatarak seti tamamlayın..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X