Pages

Detoks Görevi Gören 9 Besin

Enginar. Safra akışını teşvik eden bir sebzedir hepatik karaciğer bozukluklarına çare olabilir ve vücudu zehirlerden temizler.Bu bitki antioksidan deposudur.

Avokado. Tekli doymamış sağlıklı yağları ile kalbi besler. Oksidatif hasarı ve karaciğer hasarını önler. Bağırsak tarafından yağları emilir karaciğeri temizler.

Pancar. Ona kırmızı rengini veren ve güçlü bir anti-inflamatuar ve mantar öldürücü özelliklere sahip betalainle maddesini içerir.

Yeşillikler. Safradaki büyük lipit yağ moleküllerine işler. Safra asidini artırır bağırsağı temizler. Kötü kolesterolü düşürür.

Dereout. Vitaminler ve anti-enflamatuvar kimyasal açısından zengindir. Dereotu glutatyon aktivasyonu, serbest radikallerle savaşır karaciğere zarar veren molekülleri önler antioksidan değeri taşır.

Rezene. Rezene antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip C vitamini açısından zengindir. Vitaminlidir iltihabı önler. Liflidir ve kilo verdirir.

Limon. Antioksidan ve C vitamini deposudur.
Soğan ve sarımsak. Glutatyon üretimini sağlar. Karaciğerin en güçlü antioksidanlarından birini uyaran flavonoidler içerir.

Yoğurt. Bağışıklık florasını uyarır ve temizler.
Kaynak.7gunsaglik.com
X