Pages

Gününüzü Meditasyon Yapmış Gibi Yaşayın

Meditasyon ve ardından yapılan yoga, aklın boşaltılması, ruh ve beden sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik bir tür terapidir.

Beyindeki fazla ve kötü düşünceleri arındırın. Türlü hastalıklar, anksiyete, depresyon, hassasiyet ve akıl sağlığı meditasyon ile korunabilir. Bir saat boyunca yumuşak bir yastık üzerinde oturarak kendinizi tedavi edin. Dış ortamda sakin bir yerde bunu yapın ve her gün yapmaya çalışın. Ayakta meditasyon yapılabilir. Bel ağrısını hafifletmek için oturmadan ayakta da yapılabiliyor.

Ayrıca iç düzenin sağlanmasında daha etkili. 5 dakikalık kısa başlangıçlarla ilk zamanlarda meditasyona başlanabilir. Ayaklar rahat olmalıdır ve omuz genişliğinde açılmalıdır. Düz bir şekilde dik durulmalıdır. Vücudun gerginliğini yumuşatmalı ve serbest bırakmalısınız. Yürüyüş halinde meditasyon da mümkündür. Beden ve zihin farkındalığı yaratır.

Yavaş ve sürekli hareket etmeye dayalıdır. Adımla minik minik atılır. İyi bir duruş gerekir. Hareketlerinizi sakin tutun ve yavaşça derinden nefes alıp verin. Yürüme hareketi sürekli olmalıdır ve boş olan bir park, bahçe veya alan seçin. Daire şeklinde tur da atılabilir. Bu eski ve geleneksel sağlık uygulamasını herkes yapabilir. Vücudun enerjisini dengeler.

Yaşam gücü azaldığında gereken enerjiyi sağlar. Bellek ve beyin işlevlerini de destekleyen meditasyon yavaş hareketlerle yapılır. Fibromiyalji belirtilerini de azaltmaya yardımcıdır. Zihin odaklanması yaşanır. Ritmik fiziksel hareketler kullanılır. Düşük etkili egzersizlerle kombine edilir. Kan akışı hızlanır ve düzenlenir, stres ve depresyon önemli ölçüde azalır.

Enerji artar, madde bağımlılığı azalır veya sona erer. Ruhsal, zihinsel ve fiziksel anlamda iyileşme görülür. Meditasyon özellikle kadınlarda çok etkilidir. Toplu halde de yapılabilir ve enerjiyi olumlu olarak kullanmayı öğretir. Bedene disiplin verir. 20 ila 30 dakika arasında sürer. Duruşlar kadar nefe alıp verme de önemlidir.

Derin nefes alma ve yoga geçişleri de 10ar dakikalık turlar halinde yapılabilir. Stres hormonu kortizol ve adrenalin seviyesi böylece düşürülür. Çoğu kişide egoizm bu şekilde önlenmektedir. Empati yapabilen anlayışlı ve sakin bireyler meditasyon ile değişim gösterir. Günlük yaşamdaki etkileri hemen görülür. Mesela daha temkinli ve yavaş hareket edilmeye başlanır ve her şeyin tadı çıkarılarak yapılmaya başlanır. Nefes tekniklerinin de rahatlatıcı etkileri vardır..Kaynak.7gunsaglik.com
X