Pages

Kulak Kiri Nasıl Oluşur? Nasıl Temizlenmelidir?

Dış Kulak yolu tamamen dış ortama açık bir alandır ve bu ortamda toz toprak ve mikroplar bulunmaktadır.

Bu nedenle dış kulak yolunun kendine ait bir temizleme sistemi vardır. Bu temizleme sisteminin en önemli özellikleri arasında dış kulak yolundaki salgılar bulunmaktadır. Bu salgılar halk arasında kulak kiri olarak isimlendirilmektedir. Ancak bunların içinde mikropları öldüren koruyucu enzimler ve bazı sıvılar vardır. Aynı zamanda bu salgı, dış kulak yolunu bir nevi yağlayan ve nemlediren krem görevi gören bir akıntıdır. Eğer bu dış kulak yolundaki salgı vücut tarafından dışarı atılamıyor ve içerde birikiyor kulak kiri olarak adlandırılan ve sıkıcı bir özellik taşıyan, tıp dilinde serümen denilen olaya neden olur.

Nasıl Temizlenmelidir?
Kulak kiri kesinlikle kulak çöpleri pamuk benzeri gereçlerle temizlenmemelidir. Dış kulak yoluna hiç hiçbir şey sokulmamalıdır. Bu tip uygulamalar kulak kirinin içeri doğru girmesine neden olur ve daha ciddi problemler doğurabilir.
Dış kulak yolunun temizlenmesi banyodan sonra elimize alacağımız bir peçeteyle sadece görünen kısmı parmak vasıtasıyla temizlemek şeklinde olmalıdır.
Kaynak.7gunsaglik.com
X