Pages

Bugünün İddalı Çocukları Yarının Liderleri

Yetişkin olduklarında sanat ve zanaat alanlarında başarılı ve iş dünyasında lider olmaya adaylar.

Günümüzün bilinçli çocukları bu çağlarda bile iddialı iken ileride yaratacakları dehadan kuşkumuz yok. İleride mucit olmaları kaçınılmaz ve işletmelerin başında yeteneklerini konuşturduklarını görebiliriz. Michigan State Üniversitesi araştırmacıları, mühendislik, matematik ve teknoloji bilimlerinde çocukların ve gençlerin başarısını araştırmış.

Kolejlerden onur derecesiyle mezun olanlar, iyi eğitim alan ve şimdilerde patent sahibi olan büyük iş adamları ve iş kadınları çocukluk dönemlerinde sanata maruz kalan çocuklardır. Çocukken aile ve çevrelerindeki sanatsal etkinliklere katılım yoğunluğu gençlik dönemlerinde de devam etmiştir. Müzik eğitimi de burada ön plana çıkar.

Bu yetişkinler mutlaka hayatlarının bir noktasında müzik eğitimi almış, görsel sanatlar, oyunculuk, dans, tiyatro ve yaratıcı yazarlık gibi süreçlerden en az birinden geçmiştirler. Fotoğrafçılık, metal işleri, elektronik ile uğraşan gençler de ileride %42 oranında patent sahibi olan yetişkinlere dönüşmekte. Sanatla ilgilenmek, ekonomide devrim yaratır, karşılıklı problemler kolayca çözülür işletmelerde başarıya götürür. Sanatla ilgili her çocuk bir gün deha ve lider olacaktır.
Kaynak.7gunsaglik.com
X