Pages

İsteğe Bağlı Erken Doğumda Oluşabilecek Riskler

Anne ve bebek açısından bu tür doğumlarda bazı riskler meydana gelebilir.

Son zamanlarda yaygınlaşan isteğe bağlı erken doğum ve doğum tarihinin aile ve doktor tarafından belirlenmesi nasıl komplikasyonlara ve risklere neden olabilir? Hamileliğin son birkaç haftasında doğum zamanından önce, suni sancı verilerek gerçekleştirilen isteğe bağlı erken doğumlar anne ve bebekte hasara yol açıyor. Fiziksel ve duygusal açıdan zor bir durum. Ağrılar, bacaklarda şişmeler, moral bozukluğu, kaygı gibi yan etkileri olabiliyor.

Gebelik sancıları ve doğum sıkıntılarından kurtulmak için bu yöntem seçilse de aslında sağlıklı bir yöntem değil. Erken doğumlarda 10 ila 15 gün daha erken harekete geçilir. Bebek, zamanından önce suni doğum süreci yaratılarak alınır. Bu farkındalığın ailelere ve annelere verilmesi gereklidir. Yeni doğan bebeklerde fazla risk gerçekleşmese de beyin felci, beslenme sorunları, solunum güçlüğü ve uzun süre yoğun bakımda kalma gibi eksileri vardır.

Bebeğin bu risklerle doğmasını hiçbir anne istemez. Gebeliğin tam süresini doldurması anne ve bebek için gereklidir. Enfeksiyon ve kanama riskiyle karşı karşıya kalan anneler ise ölüm tehlikesi dahil olmak üzere, birçok sağlık sorunu yaşayabilir. Kaldı ki sezeryan doğumun bile eksileri söz konusuyken isteğe bağlı erken doğumlar oldukça risklidir..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X