Pages

Kaçınmamız Gereken Genel Diyet Hataları

En yoğun çabalar bile basit hatalarla sonuca ulaştırmaz. Diyette hangi hataları yaptığımızı bilirsek kilo vermemiz de kolay ve sağlıklı olur.

Öncelikle asla hızlı kilo vereyim kısa sürede çok fazla zayıflayayım demeyin. Bu yapılan en büyük yanlış günde 1000 kalorilik bir sınırınız olsun. Lahana ve greyfurt gibi besinlere yüklenip az kalori almak daha çok ve çabuk acıkmaktan başka bir şey sağlamaz. Gün boyu aç kalıp yiyeceklere saldırmamak için kahvaltı mutlaka yapılmalıdır.

Günde birkaç tane küçük atıştırmalıktan zarar gelmez. Açlık kontrolünü düzenler. Protein yönünden zengin atıştırmalıklar deneyin. Fındık ve benzeri çerezler inceltir ve doyurur. Yağsız değil az yağlı ve düşük kalorili yiyecekleri seçin. Pasta, kek gibi yiyecekleri oldukça nadir aralıklarda bir dilim olmak üzere tüketin.

Yağ, şeker ve kalori miktarını bilerek bir şeyi yiyin. Vücut yeterli kalsiyum aldığından daha fazla yağ yakar. O nedenle az yağlı süt ürünleri tüketin. Hayal kırıklığı yaşamamak ve pes etmemek için motivasyonu bozan günlük tartılmalardan uzak durun. Gerçekçi olmayan aşırı hedefler belirlemeyin. ,

Örneğin en erken haftada 1 tartılın ve ayda 2 kilo vermeyi hedefleyin. Bunu daha kolay başaracağınızdan, sonucu görünce mutlu ve motive de olursunuz. Diyet kadar önemli olan egzersizi düzenli olarak yapmaya çalışın.
Kaynak.7gunsaglik.com
X