Pages

Çocuk Sahibi Olabilmenin Farklı Yolları

Bazı insanlar istese de çocuk sahibi olamıyor, ya da bir çocuktan sonra başka çocukları olmuyor. Peki buna sebep hangi taraf?

Tedavide izlenecek yol hangisi? Kadınlarda çok sınırlı sayıda bebek sahibi olabilme seçenekleri vardır, fakat erkeklerde bu durum daha kolay yaratılabilir. Vazektomi cerrahisiyle testis kanalları açılarak sperm alınır ve yumurtalıkta bütünleştirilebilir. Kadınlarda da tüp ligasyonu işlemi uygulanabilir. Spermleri alan yumurtalık bölümü fallop tüpleri kapalı ise çocuk sahibi olunamıyordur ve ligasyon yöntemiyle bu sorun çözülebilir.

Rahim ve tüplerin içine bu cihaz yerleştirilerek sperm enjekte edilebilir. Kadınlar, erkeklerden 3 kat daha zor imkanlara sahip. Onlarda bu işlemleri uygulamak daha zor. Üreme çağındaki kadınların %16’sı vazektomi benzeri işlemlerden geçiyor yani çocuk sahibi olamıyor. Bazı kadınlar bu sürece açık ve hazır değil. Erkekler ise bu konuda daha fazla sorumluluk hissediyor.

Kadınlar doğum kontrol hapını bırakıp hormon tedavisine başlarken erkekler bu konuda daha rahattır sadece sperm kanallarında açma işlemi uygulanır. Bu karar çiftler arası çatışmaya yol açabilir. Hemen sonuca ulaşmak isteyen çiftler tüp açma ve transfer işlemlerini seçebilir. Vazektomiyle birkaç ayda hamile kalmak mümkündür. Emin olmak adına sağlık kontrolleri de gereklidir. Kimseyi kandırmadan eşler arasında açık sözlü olunarak sağlıklı ve stressiz bir şekilde bebek sahibi olunabilir..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X