Pages

Kış Aylarında Enfeksiyon’dan Korunma

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde havaların değişmesi ve soğuk havanın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte ortaya çıkan bazı hastalıklar oluyor.

Genellikle her birimizin başından geçen hastalıklardan nezle, grip, faranjit, sinüzit gibi hastalıklar başta geliyor. Soğuğa bağlı gelişen enfeksiyonlar da özellikle çocuklar, yaşlıları ve hamileleri ilk planda etkilemektedir.

Engelli vatandaşlarımızda hastalıkları ile ilgili soğuğa bağlı olarak enfeksiyon kapma durumu vardır. Kış mevsiminde soğuk havaya uyum sağlamak için vücudumuz daha fazla enerji harcamaktadır.

Vücut direnciniz düşer, enfeksiyon kapma riski bulunur.

Soğuk iklimde devamlı yaşayan insanların durumu ılık havaya çıktıklarında nasıl tepki veriyorsa, soğuğa çıkan ılıman ortam insanları da enfeksiyon kapma riskine açıktır. Soğuk özellikle akciğer hastalarını ve kronik hastalığı olanların dikkat etmeleri lazımdır.

çocuklarda grip

Bronşit ve astım hastalıkları ilk planda daha sık olmaya başlar. Böbrek hastaları, diabet hastaları, Kalp hastaları ilk planda tehlikede olurlar.

Kış hastalıklarına kısaca bakacak olursak; En tehlikeli hastalık olarak görülen zatürredir. Bu hastalığa yol açan 30 civarında mikrop cinsi bulunuyor.

Bu hastalığın oluşumu genelde kış aylarına denk gelmektedir. Çünkü mikroplar bazı bakteriler ve virüsler yoluyla insana bulaşır.

Çocuktan ihtiyarlara kadar her kesin başına gelebilecek olan bu hastalık vücut direncinin düşük olduğu kış aylarındaki mikroplardan etkilenen kronik rahatsızlığı olan insanlara hızla bulaşmaktadır. Kış hastalıklarına dikkat etmeli ve vücut direncimizi düşük tutmamalıyız..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X