Pages

İyi Bir Göz Sağlığı İçin 6 Öneri

Göz sağlığını iyileştirmenin önemini biliyoruz. Peki bunun için neler yapabiliriz işte 6 yöntem.

İyi beslenin. Gözleri korumak iyi beslenmeyle başlar. Omega 3, lutein, çinko,  C ve E vitamini gibi besinler makula dejenerasyonundan korur. Kataraktı geciktirir. Görme sorunlarını önler. Ispanak, lahana, somon ve ton balığı, yumurta, fındık, fasulye, proteinli et grubu, portakal gibi narenciye ve sularını tüketin. Diyabet, obezite ve körlükle başa çıkın.
Sigarayı bırakın. Katarakt, optik sinir hasarı, göz bozukluklarına neden olur. Bırakana kadar azaltın ve denemeye devam edin.
Güneş gözlüğünü ihmal etmeyin. UV ışınları göze direkt temas halinde bozukluğa neden olur. Ayrıca katarakt ve makula dejenerasyonundan korunmak için %100 korumalı bir gözlük edinin. Parlamayı azaltan karartıcı bir cam seçin. Koruyucu lens de ayrıca takılabilir.
Spor ve Bazı işlerde koruyucu gözlük takın. Kaynakçıların özellikle takması gerekir. Bazı sporlarda da gereklidir.
Bilgisayarı bilinçli kullanın. Göz yorgunluğu, bulanık görme, zor görme, göz kuruluğu, baş ağrısı, boyun, sırt ve omuz ağrısından kurtulmak için mola verin fazla bakmayın ve yakından bakmayın. Gözlük ve koruyucu ekran kullanın.
Düzenli olarak göz muayenesine gidin. Doktorunuzun önerdiği ilaçları ve alışkanlıkları deneyin..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X