Pages

Düz Bir Karın İçin 9 Öneri

Herkes kusursuz görünmek ister, dümdüz bir karnı olsun ister. Karın kaslarını çalıştırmanın 9 püf noktasını sizlerle paylaşalım.

Önce duruşunuzu geliştirin. Sarkık bir mide eğik duruşla kötüleşir. Ayakta da otururken de dik durun. Her bir beden bölümünü bir altındakinin üzerine iyice oturtarak taşıyın. Omurga düz omuzlar açık boyun yukarıda olmalı.

Egzersizi tüm vücudunuz için düşünün. Çekirdek kas gruplarınızın hepsini çalıştırın. Sırt, kalça, bacak, kollar, karın. Pilates egzersizleri tam sizlik. Yavaş ve emin adımlarla ilerleyin.
Ayakta twist hareketi. Bildiğiniz yan karın kasları ve beli çalıştıran yanlara dönme yani twist hareketini yapın. El kol ve omuzları kullanın. Nefes alıp vererek kendiniz dönmeden belinizi sağa sola döndürün.
Kedi bükülmesi işe yarar. Ayakta dururken tek bacağınızı yukarı kaldırın kendiniz omurgayla paralel olarak kedi gibi dize doğru kıvrılın.

20 kez şunu tekrar edin. Ayakta dururken kolları çene altında birleştirin. Topukların üzerinde hafifçe kalkın karnı sıkın ve inin.
Beslenmeye dikkat. Daha az ve sık yiyin daha çok egzersiz yapın. Yağsız proteinler, sebzeler tüketin.

Top, kayış, bant, ip bunlar gerekmez. Düz durun ve karnınızı içeri çekerek derin nefes alıp verin. Her yerde düz ve dik durup bunu deneyin.
Gerçekçi hedefler belirleyin. Birden düz karna kimse kavuşmuyor. Yavaş ve sağlam ilerleyin.
Yavaş ve istikrarlı ilerlemeler sizi kesin hedefe götürür karnınız dümdüz olur ve öyle kalır.
Kaynak.7gunsaglik.com
X