Pages

Gebelikte Zehirlenme Dikkat, Ağır Metallerden Uzak Durun

Kanada araştırmalarına göre insan mikrobiyomu ve probiyotikler dünyanın yoksul bölgelerinde ve kirli çevrelerde mikropların hızlı bulaştığı hasarın çok olduğu yerlerde yaşamak imkansızlaşıyor.

Bir bakteri türü hızla insan kanına yayılıyor ve zehirli ağır metaller insanlarla diğer canlılar arasında etkileşimli olarak bulaşıyor. Cıva ve zehirli ağır metaller probiyotik yoğurt gibi bakterili ürünler ve dış etkenlerle bize geçiyor. Hamile kadın ve çocuklar en büyük risk potasında. Toksik metal düzeyler ve arsenik değerleri ölçülüyor.

Anne adaylarının gebelikte bu maddelerden korunması önemli. Bebeğin yani fetüsün yeni doğan sorunlarının ileride oluşmaması için bunlara dikkat etmek önemli. Yabancı maddelerin gıda ve başka yolla bünyeye girmemesi gerek. Şüphe duyulan her maddeden uzak durun. Bebekte ileride kan basıncı, damar kalp kanser diyabet obezite zeka sorunları gibi birçok sorun oluşabilir. Avustralya Griffith Üniversitesi Griffith Sağlık Enstitüsü ve Tıp Okulu’ndan araştırmacılar probiyotik ürünlerin sağlıklı olanlarını öneriyor.
Kaynak.7gunsaglik.com
X