Pages

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistancevizi yağının sağlığa birçok faydası var. Doğal bir ilaç gibi adeta.

Doymuş yağ yani sağlıklı yağları içeren birkaç bitkisel yağdan biri olarak biliniyor. Hindistan cevizi yağı laurik ( antibakteriyel, antiviral ve antioksidan özelliklere sahip) bir yağa sahip. Bu asitler metabolizmayı hızlandırıryor bu nedenle kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Trigliserid seviyemizi düzenliyor. Tiroid fonksiyonumuzu düzene sokuyor.

Tiroidle ilgili problemleri önlüyor. Antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip yani mikroplardan hastalıklardan koruyor. Kan basıncını düzenlediğinden tansiyon hastaları için mükemmel. Kolesterolü dengeliyor. Diyabeti kontrol altına alıyor şeker yükselmesini önlüyor. Kemik gücünü sağlıyor osteoporozu önlüyor.

Sindirimi rahatlatıyor. Kanseri bir dereceye kadar önlüyor. Saç ve cilde iyi geliyor güzel görünmelerini sağlıyor. Kalp hastalıklarını önlüyor. Stresi azaltıp bağışıklığı güçlendiriyor. Lipidleri yani yağ oranını azaltarak özellikle bel çevresini inceltiyor ve zayıflatıyor.

Soya ve hindistan cevizi yağı bu konuda başarılı. Kolesterolü dengelemesi de çok mühim bir özelliği. İçeriğindeki konjuge linoleik asit ise zayıflamayı hızlandırıyor. Organik GDO’suz doğal ürünleri seçmeye çalışın. Ekmek, yulaf ezmesi, patlamış mısır, sebze yemekleri, tatlılar ve salatalarda bu yağ kullanılabilir. Bu yağ ayrıca protein ve lif içeriyor. .Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X