Pages

Lif Alımının Artırılması Kalp Hastalığı Riskini Azaltır

Yüksek lifli gıdalar kalp damar hastalıklarından koruyor ve insanların sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.

1970’de bu konuyla ilgili başlatılan çalışmalar ilerleyerek sürmüş ve günümüzde kalple beslenmenin paralelliği iyice vurgulanmıştır. Meyve, sebze, tahıllar, kuruyemiş gibi lif içeren tüm gıdalar kalbi koruyor. Felç, inme, kriz gibi ve damar tıkanıklığı gibi sorunları önlüyor. Leeds Üniversitesi’nde araştırmalar devam etmektedir.

Koroner ve kardiyovasküler hastalık oranlarında Avrupa ve Amerika’da görülen azalmalar da bunun sonucudur. Tüketilen her bir gram lif ile kalp krizinden bir adım daha kurtuluyoruz. Günde birkaç porsiyon meyve, sebze ve tahıllı gıdaları tüketmeliyiz. Sindirim sistemi sağlığı için de bu tür beslenme önemlidir. Lifin kalbi koruduğu kanıtlanmış bir tıp gerçeğidir..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X