Pages

Kalbinizi Koruyan 24 Besin Önerisi

Taze otlar.

Tuz, şeker ve trans yağlardan uzak taze otlar çok şifalıdır. Kalp sağlığını destekler. Kalp hastalığı, tansiyon, felç, yüksek kolesterol ve diyabetle savaşırlar. Biberiye, adaçayı, kekik antioksidan deposudur.
Siyah Fasulye.
Folik asit, antioksidan, magnezyum ve lif içerir. Kalbe ve kolesterole iyi gelir, kan şekerini düşürür. Konserve fasulyeyi çorba ve salatalarda kullanabilirsiniz. Ekstra tuzdan kaçının.
Kırmızı Şarap.
1 kadeh kırmızı şarap kalbe iyi gelir. Antioksidanlar kalbin arter duvarlarını koruyabilir. İyi kolesterolünüzü artırır ve destekler. Aşırı alkol tüketmeyin ilaçla alkol almayın.
Omega 3 ve Somon.
Somon ya da beyaz ton balığı yiyin. Omega 3 yağlarını alın. Uskumru, ringa balığı, göl alabalığı, sardalye, hamsi tüketin.
Sızma Zeytinyağı.
Polifenoller ve antioksidanlar kalp sağlığını korur. Doymuş yağlardan uzak durun kolesterolü kalorisi düşük sağlıklı yağları tüketin.
Ceviz.
Günde bir avuç ceviz tüketin. Omega 3, tekli doymamış yağ ve lif kaynağıdır. Kalorisi azdır. Bir avuç cevizde 300 kalori vardır. Cips yerine bunu tüketin.
Badem.
Rendelenmiş bademi yemeklerde, salata ve tatlılarda kullanın ya da yiyin. Kalbe, şekere, tansiyon ve kolesterole iyi gelir.
Soya Fasulyesi.
Mezeler için harikadır. Kandaki trigliserid seviyesini düşürür. Protein ve lif içerir, kolesterol düşürür.
Soya Peyniri, Tofu.
Kırmızı et kadar protein içerir. Kalbi korur, mineral, lif ve iyi yağları içerir. Arterleri korur.
Tatlı Patates.
A vitamini, lif ve likopen içerir.
Portakal.
Kan basıncını düzenler. Potasyum, C vitamini, lif ve antioksidan içerir.
Diğer besinler:
Pazı, havuç, arpa, yulaf, keten tohumu, düşük yağlı yoğurt, sterollü gıdalar, kahve, kırmızı biber, deniz tuzu, kiraz ve böğürtlendir..Kaynak.7gunsaglik.com
X