Pages

Menopoz ve Uykusuzluk: Hormonlar Uykuyu Nasıl Etkiler?

Menopoz döneminde hormonal iniş çıkışlarla karşılaşılır. Adet ve gebelik dönemlerinde uykusuzluktan muzdarip kadınlar menopozda nasıl etkilenir?

Bu dönemde hormonlar düşerken adrenalin yükselir. Yumurtalıklar yavaş yavaş östrojen ve progesteron üretmeyi bırakır sistemde rahatsızlıklar hissedilmeye başlar ki, uykusuzluk da bunlardan biridir. En sık sorunlardan biri de menopozda sıcak basmasıdır. Hatta uyku sorunlarının başında da bu dönemde gece yarısı uyanmaları, kesik kesik uykular, uykuda terlemeler ve gece kabusları da eklenebilir.

Bastırılmış enerji stresle birlikte kendini dışa vurur. Fiziksel olarak ne kadar yorgun olursa olsun gece uykuya dalmakta güçlük çekerler. Sinir bozucu uykusuzluk bir hastalığa dönüşmeden menopoz tedavisi için bir uzman hekime danışılmalıdır. Destek gruplarında da uygun tedavi yöntemleri uygulanır. Nefese konsantre olmayı öğrenir ve uykularınızı sağlamlaştırmayı bilirsiniz.

Odaklanarak ve isteyerek başarmamak mümkün değil. Östrojen düzeyleri ve değişen hormonlar bakımından bu sorunun çareleri tıpta mümkündür. Akupunktur, shiatsu masajı , yoga gibi seçenekler kadınları rahatlatır ve uykuya rahatça dalabilirler. Menopoz, uyku apnesini ve uyku sorunlarını 8 kat daha fazla etkiliyor. Günlük aktivitelerden geri kalmamak adına iyi bir uyku çekmeye bakın..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X