Pages

Alkol Bağımlılığından Kurtulun!

Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı depresyon gibi birçok rahatsızlığa yol açtığı gibi hayatımızın her dönemini de sekteye uğratabilmektedir.

Bağımlılıktan kurtulma tedavisi yoluyla mutlu ve eğlenceli bir hayata kavuşabilirsiniz. Bağımlılıktan kurtulmak için birçok yöntem vardır. Bireysel farklılıklar bazında uygun yönteme karar verilir. En yaygın olanı detoksifikasyondur. Bu yöntemde hasta uyuşturucu veya alkolden uzaklaştırılır ve tüm süreç tıbbi olarak sürdürülür.

Diğer yöntem ise bireysel terapidir. Bu yöntemde hastanın tedavi yöntemini ve bağımlılığın üstesinden nasıl geleceğini anlaması sağlanır. Grup terapisinde ise bağımlı insanlar birbirleriyle düşüncelerini paylaşmakta, birbirini desteklemekte ve bağımlılıktan kurtulmak için birbirlerini teşvik etmektedirler.

Günümüzde yaygınlaşan ve oldukça etkili olan Residential (uzun süreli rehabilitasyon ağırlıklı, yataklı) tedavide, hasta günlük yaşantısından uzaklaştırılır. Destekleyici bir atmosferde, yoğun bir tedavi ile bağımlılıktan kurtulmaya çalışır.

Bunun yanı sıra bağımlıları doğal yoldan kurtarmaya yardım eden bazı yardım grupları vardır. Örneğin; AA veya Adsız Alkolikler bunlardan biridir. Bu grupta tedavi 12 aşamalı bir programla yürütülür. Bu bağımlılık tedavisinde, kişi verdiği tüm bilgilerin gizli kalacağından ve profesyonel kişiler tarafından desteklendiğinden emin olmalıdır. Bağımlılığın nedenleri anlaşılsın diye bireysel danışmanlık da alabilirler.

Bağımlılıktan kurtulma tedavisinde tek bir yöntem uygulamak yerine farklı tedavi yöntemlerinin kullanıldığı gözlemlenmiştir. Alkol ve uyuşturucudan kurtulmak, zaman almakta ve birçok aşama içermektedir. Hasta uyuşturucuyu bırakmaya karar vermeli ve kendini değişime hazırlamalıdır. Uyuşturucu veya alkolden uzaklaşma, büyük sorunlara yol açabilir. Hasta bağımlılıktan uzak bir yaşam tarzı geliştirmeli ve bunu büyük bir kararlılıkla sürdürmelidir.
Kaynak.7gunsaglik.com
X