Pages

Panik Atak Nasıl Bir Rahatsızlık Hangi Sınıfa Girer

Çağlar geliştikçe insanlarda gelişmekte ve insanlarla birlikte hastalıklarda şekil ve konu değiştirmektedir.

Günümüzde yaygın olan psikolojik hastalıklar insanların sosyal hayatlarını olumsuz etkiletmekte ve bu hastalıklardan biri de panik atak olmaktadır.

Panik atak tedavisi mümkün olan psikolojik temelli bir hastalıktır.

Temelinde korku, kaygı, travmalar yatan panik atak hastalığının çeşitli trajik olaylar, yoğun iş hayatı, ani korkular gibi sebeplerden ortaya çıkmaktadır.

panik atak sebepleri

Kendini özellikle kalp çarpıntısıyla belli eden panik atak hastalığı nefes alamamak, vücutta uyuşma, karın ağrı, baş dönmesi, mide bulantısı gibi birçok belirtiyle belli etmektedir.

Çeşitli beyinsel hastalıkların sonucu olarak da ortaya çıkabilen bu hastalık tiroide sorunu yaşayan kişilerde de açığa çıkmaktadır. Panik atak sebepli ataklar on dakika ile bir saat süre zarfında gerçekleşmektedir.

Hasta bu ataklar sırasında nefes darlığı çekmekte, ateşlenmekte ve kalp atışları oldukça hızlanmaktadır. Hasta atak anında ölüm korkusu yaşamakta ve sonrasında da ölüm korkusu endişesi geçmemektedir.

tedavi yolları panik

Panik atak tedavi ile ortadan kaybolacak bir hastalıktır ve bu hastalık üzerinde birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

İlaç tedavisinde daha çok hastalara antidepresan ve gevşetici ilaçlar uzmanlar tarafından reçeteyle verilmektedir.

İlaç tedavisinin yanında hastalara terapilerde uygulanmaktadır.

Nefes egzersizleri, spor gibi aktivitelerin de yanında grup terapilere de hastalara uygulanmakta ve birçok panik atak hastası bu yöntemlerle kaygısız ve ataksız bir hayata yeniden başlayabilmektedir..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X