Pages

İyi Hissetmenize Yardımcı Olan Yiyecekler

Mutlu ve pozitif hissetmemiz beslenmemize de bağlıdır. İşte iyi hissettiren besinler…

Mide ekşimesine de iyi gelen mutluluk veren besinlerden biri lif ve tam tahıllardır. Kepekli tahıl grubu besinlerini rahatça tüketin. Yüksek çözünmez lif desteği ile sindirimi kolaydır, kalorisi azdır, sağlıklıdır.

Hindi eti, tuna ve pisi balığı ve omega 3 içeren tüm balıklar hem sağlık deposudur hem mutluluk verir. Yeterli selenyum içerdiğinden bağışıklık sistemini korur. Yaz kış tüketilebilir. Beyaz kan hücrelerinin üretilmesini sağlar.

Bakteri ve virüslere karşı etkilidir. Ruh sağlığını olumlı yönde destekler.
Sezonun renkleri: ıspanak, patates, kabak, havuç. A vitamini deposu bu sebzeleri bolca tüketin. Mikroplara karşı koruyucudur. Nem ve lif içerir. Sağlık ve mutluluk verir.

Omega 3 yağlarını içeren her balığı tüketin. Eklem ve kas ağrılarına karşı bire birdir. Somon ve sardalye balığı çok sağlıklıdır.
Fındık, ceviz ve bademi hergün tüketin. Gözlerde kaşıntı, sulanma, hapşırık gibi grip belirtilerini azaltır. Hastalıklara karşı korur ruh halini yükseltir. E vitamini deposudur ve mutluluk aşılar.

Kızılcık suyu. Tatlı ihtiyacınızı karşıladığı gibi sağlıklıdır. Mesaneyi ve tüm vücudu enfeksiyonlardan korur. Özel proteinleri içerir bakterileri önler. İdrar yolu hastalıklarından da koruyucudur. Tüm bu gıdalar ayrıca ruh haline iyi gelir..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X