Pages

Sarıhumma Hastalığı

Sivri sineklerin ısırması sonucunda virüsün bulaşması ile kanamalı şekilde meydana gelen bu hastalık sarıhumma olarak adlandırılmaktadır. Aedes neya Haemagogus adı verilen sivrisineklerin ısırması sonucunda insana geçmektedir.

Ormanlık alanlarda çok fazla bulunan kişilerde yaygın olan bu hastalık, hem insanlara hem de maymunlara etki etmektedir. Ormanlık alanlardaki maymunların önemli bir kısmı bu virüsü taşır.

Belirtileri
Sarıhumma hastalığı ile birlikte belirtilerinin bilinmesi de son derece önemlidir. Ani şekilde meydana gelen ateşlenmeler, mide bulantısı ve baş dönmesi, titremeler ve uyuşukluk hissi, halsizlik ve yorgunluk ile şiddetli baş ağrıları gözlenen en önemli belirtileri arasında yer almaktadır.

Tedavisi
Hasta olan insanların önemli bir çoğunluğu ilk döneminden sonra iyileşme gösterirler fakat küçük bir kısmında hastalık yeniden kendinigösterir ve hayati sonuçlar doğurabilir. Kan testleri ile tanı konulması mümkündür. Detaylı bir tetkik yapılması hastalık icin zorunludur. Yapılan tetkikler ile hastalığın hangi boyutta olduğu da anlaşılacaktır. Hastaların sürekli olarak takipte olabilmesi ve bir an önce bu virüsten kurtulması açısından hastanede gözetim altında tutulması zorunludur.. Sarıhumma hastalığı ciddiye alınması gereken ve kesinlikle ihmale gelmeyecek önemli bir hastalıktır. Gerekli aşıların olunması ve dezenfekte edici takviyelerin uygulanması şarttır.

Sarıhumma hastalığına karşı pek çok ülke çeşitli destekler v sağlamaktadır. Hastanelerden de bu konuda bilgi alınması ve muayene anlamında başvurulması herkes açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır.
Kaynak.7gunsaglik.com
X