Pages

Ispanağın Fatdaları

Ispanağın faydalarından bahsedildiğinde ilk akla gelen, demir depolarını besleme özelliği gelmesine rağmen ıspanak, demir deposundan ziyade daha çok vitamin ve mineral destekleyici özelliğe sahip bir sebzedir.

Bu vitaminlerin en başında A ve K vitamini gelmektedir ki bu iki vitamin, aslında çok güçlü antioksidan özelliğe sahip olan vitaminlerdir. Ispanak, A ve K vitaminlerinin haricinde suda eriyen bir vitamin olan C vitamini bakımından da son derece zengindir. Bundan dolayı ıspanak, pek çok hastalıktan koruyucu olmasının dışında özellikle İnüs sistemi, bağışıklık sistemini güçlendirici bir sebze olarak da nitelendirilebilmektedir.

Tüm bunlarla birlikte ıspanak, omaga 3 ve E vitamini gibi, yine gençlik üzerinde etkili olan ve bu yönüyle de yaşlanmayı geciktirici, hafızayı güçlendici özelliklere bir takım vitaminleri ve etken maddeleri içeriğinde barındırmaktadır. Omega 3, balıkta bulunan bir mineral olarak bilinmekle birlikte, ıspanakta omega 3 yönünden son derece zengin bir kapasiteye sahiptir. Burada göz önünde bulunduracağınız tek fark, omega 3 almak zorunda olduğunuzda, balık yediğinizde, çok daha küçük dilimlerde daha yüksek oranlarda omega 3ineraline sahip olduğunuzdur
Kaynak.7gunsaglik.com
X