Pages

Doğum Sonrasında İdrar Kaçırma

İdrar kaçırma; idrarın kontrol edilememesi durumunun bir sonucu olarak bir sızıntı şeklinde kaçırılması durumu olarak adlandırılmaktadır.

Bu durum en çok kadınları sosyo-kültürel faktörlerin etkisiyle zor anlar yaşamasına sebebiyet verir. Elbette ki hijyen konusunda da problemler yaşanması son derece muhtemel bir durumdur.

İdrar Kaçırma Nedenleri Nelerdir?
İdrar kaçırma, pek çok nedene bağlı olarak gelişebileceği gibi genç yaşlardan itibaren idrar kaçıran bayanların önemli bir kısmında bu rahatsızlık doğum ile beraber kendini gösterebilir. Doğum yapan kadının doğum şekli, gerçeklestirdigi doğum sayısı, çocuğun büyüklüğü ya da doğum esnasında vakum kullanılması gibi durumlar daha sonra idrar kaçırılması gibi problemlere neden olur.

İdrar Kaçırma Tedavisi Mevcut mu?
Doğum sonrası kadınların pek çoğunda görülebilen idrar kaçırma çeşitli yöntemler uygulanarak tedavi edilebilir. İlaç tedavisi ve cerrahi yöntem uygulamaları ile birlikte günümüzde idrar kaçırma tedavisi kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Doğru doktor seçimi ve doğru yöntemler ile hastaların çoğu tedavi olmaktadır.
Kaynak.7gunsaglik.com
X