Pages

İnme Riski Olan Kişilerin Gözleri Nasıl Olur?

Çoğu zaman inme yaşanan durumlarda kişinin gözleri bir işaret verir. Singapur National Üniversitesi araştırmasına göre, gözler inme riskinde ve inme anında haberci olabiliyor.

Retina görüntüleme sonucunda bu kanıya varılmıştır. Retina beyindeki kan damarlarının durumu hakkında bilgi verir. Retina görüntüleme, beyindeki kan damarlarını incelemenin kolay ve ucuz bir yoludur. İnme için tek ve yüksek faktörlü risk etkeni yüksek kan basıncıdır. Yüksek tansiyon inme nedenidir.

Bu hastalarda ani felç gelişimi de olasıdır. Araştırma ekibi 13 yılda ortalama 3000 hastayı incelemiş inme ve retina arasındaki ilişki incelenmiştir. Retina, gözün arka kısmında hücrelerin ışığa duyarlı tabakasıdır. Retinada kan damarları zarar görmüşse hipertansiyondan etkilenmiş olabilir ve hipertansif retinopati meydana gelmiştir.

Hafif ve ağrılı ılımlı türleri vardır. Kan pıhtılaşması ve yüksek tansiyonu izleyen inme durumlarında beyin kanaması gerçekleşebilir. Yaş, cinsiyet, ırk, kan basıncı gibi etkenler kan pıhtılaşmasını etkiler. Gözlerde değişiklikler kan damarları gibi belirtiler dikkate alınmalıdır. Göz Sağlığı Haberleri, Kaynak.,
X