Pages

Kalıtımsal kökene sahip bir rahatsızlık olan depresyon, çevresel etkenler neticesinde de meydana gelebilmektedir. Depresyonun oluşumuna ortam hazırlayan etkenler son derece fazladır. Bununla birlikte depresyondan kurtulmak için, tüketmenizde büyük fayda bulunan besinler bulunmaktadır. Peki bu besinler neler? İşte, depresyona iyi gelen besinler: Depresyon Hastalarının Yemesi Gerekenler 1)Sarı Kantaron Depresyonunuz orta ve hafif derecede ise tedavi sürecinde oldukça etkilidir. 2)Kakule Kakule, ruh halini tedavi etmede son derece etkili olupaynı zamanda hücrelerin gençleşmesine katkı sağlar. 3)Safran Ürettiği karotenoid ve B vitamini sayesinde vücuttaki mutluluk hormonunun salgılanmasını artırmaya yardımcı olan safran depresyona da iyi gelmektedir. 4)Kaju Sinir sistemini etkileyici bir özelliğe sahip olan kajunun depresyona son derece iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. 5)Balık Yağı Depresyon problemi yaşayan bireylerin Omega-3 oranlarının eksik olduğu saptanmıştır. Depresyondan kurtulmak için muhakkak Omega-3 içeren balık yağı, somon, sardalye hamsi, keten tohumu, soya ürünleri tüketmek son derece faydalı olacaktır. 6)Bal Yıpranmış sinirler üzerinde büyük bir etkiye sahip olan bal, doğal olarak depresyonla da mücadele eden bir besindir. 7)Elma İçeriğinde bol miktarda B vitamini, potasyum ve fosfor bulunan elma da depresyona iyi gelen ve depresyonu doğal yollarla tedavi eden besinler arasında.

Kalıtımsal kökene sahip  bir rahatsızlık olan depresyon,  çevresel etkenler neticesinde de meydana gelebilmektedir. Depresyonun oluşumuna ortam hazırlayan etkenler son derece fazladır. Bununla birlikte depresyondan kurtulmak için, tüketmenizde büyük fayda bulunan besinler bulunmaktadır.

Peki bu besinler neler?
İşte, depresyona iyi gelen besinler:
Depresyon Hastalarının Yemesi Gerekenler

1)Sarı Kantaron
Depresyonunuz orta ve hafif derecede ise tedavi sürecinde oldukça etkilidir.

2)Kakule
Kakule, ruh halini tedavi etmede son derece etkili olupaynı zamanda hücrelerin gençleşmesine katkı sağlar.

3)Safran
Ürettiği karotenoid ve B vitamini sayesinde vücuttaki mutluluk hormonunun salgılanmasını artırmaya yardımcı olan safran depresyona da iyi gelmektedir.

4)Kaju
Sinir sistemini etkileyici bir özelliğe sahip olan kajunun depresyona son derece iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır.

5)Balık Yağı
Depresyon problemi yaşayan bireylerin Omega-3 oranlarının eksik olduğu saptanmıştır. Depresyondan kurtulmak için muhakkak Omega-3 içeren balık yağı, somon, sardalye hamsi, keten tohumu, soya ürünleri tüketmek son derece faydalı olacaktır.

6)Bal
Yıpranmış sinirler üzerinde büyük bir etkiye sahip olan bal, doğal olarak depresyonla da mücadele eden bir besindir.

7)Elma
İçeriğinde bol miktarda B vitamini, potasyum ve fosfor bulunan elma da depresyona iyi gelen ve depresyonu doğal yollarla tedavi eden besinler arasında.
Kaynak.7gunsaglik.com
X