Pages

Tansiyonun Gözler Üzerindeki Etkisi

Genel olarak yüksek tansiyon hastalarının gözünden kaçmasına rağmen aslında bu rahatsızlığın son derece tehlike arz eden bir yan etkisi olduğu asla göz ardı edilmemelidir.

Göz tansiyonu olarak nitelendirilmese de yüksek tansiyonun gözün arka kısmında yer alan damarları hırpaladığı ve zorlama sonucunda onarılması mümkün olmayan tahribatların ortaya çıkabileceği ortaya konulmuştur. Yani tüm tansiyon hastalarının belli aralıklarla göz doktoru muayenesi yaptırması kendi sağlıkları açısından oldukça önemli bir gereklilik olarak ifade edilmektesir.

Zamanında gerçekleştirilecek müdahaleler insanların tansiyonun kontrol altına alınmazsa, gözde meydana gelecek ve daha sonra tahribatların geri dönüşü ve iyileşmesi hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır. Kalıcı körlüğe sebebiyet veren ve tedavisinin de hiçbir şekilde mümkün olmadığı bu duruma düşmeden, tüm tansiyon hastalarının zaman kaybetmeden göz muayenesi yaptırması son derece önemli bir zorunluluktur.

Muayenenin yanı sıra tansiyon hastaları, beslenmelerine de büyük özen göstermeli, yaşam kalitelerini en üst düzeyde tutmaya gayret etmelidirler.
Kaynak.7gunsaglik.com
X