Pages

Doğum Kontrol Seçenekleri – Nasıl Korunuyorsunuz?

Size en uygun ve güvenilir doğum kontrol yöntemini bulun ve kullanın. Emin ve güvenli seks yaşamak her çiftin hakkı.

Hormonal doğum kontrolünde sperm tarafından döllenen yumurtalarda salınımı durduran hormonlar kullanılır. Doğum kontrol hapları, vajinaya takılan spiral halkalar, prezervatifler gibi çeşitli seçenekleriniz var. Hormonal doğum kontrol yöntemleri %90 başarılıdır. Her zaman doğru kullandığınızdan emin olun. İmplant uygulamalar %99 etkilidir. Hormonal doğum kontrol yöntemleri cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumaz. Bariyer doğum kontrolde yumurtalıklara spermin ulaşması önlenir.


Reçetesiz olarak eczaneden alabilirsiniz. Gebeliği önlemenin ucuz ve kolay yolu erkek prezervatifidir. Lateks ürünler kullanışlıdır. Ayrıca hastalık bulaşmasını da önler. Bu kondomlar %80 etkilidir. Her zaman kullanılırsa %98 oranda gebeliği önler. Vajinaya yerleştirilen plastik tüp yani kadın kondomu aynı şekildedir. Sünger, köpük, jel, krem gibi kadın koruma gereçleri %70 oranda gebelik önleyicidir.

Diyafram, servikal başlık ve kalkan kullanımları da kadın cinsel organına monte edilir ve %90 etkilidir. Rahim içi araç takılır ve bunu doktor uygulayabilir. Doğal bir sperm önleyicidir 10 yıllık kullanıma sahiptir etkilidir. Makas, diş, bıçak gibi aletlerle prezervatifi açmayın. Doğru boyutta ve delik olmadığına dikkat edin. Doğru takın yağlama ürünleri kullanılabilir. Seks sonuna dek dikkatlice muhafaza edin.Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X