Pages

Günlük Yürüyüşler Meme Kanseri Riskini Azaltabilir

Yaşlı kadınlarda her gün yürüyüş yapmak meme kanseri riskini azaltabiliyor.

Tempolu düzenli egzersiz yapmak ise meme kanserinden daha fazla koruyor. 73 bin menopozlu kadınla yapılan araştırmaya göre, hareketli aktif yaşam tarzını benimseyen kadınlar %14 oranında daha az kansere yakalanıyor. Günde 1 saat ılımlı tempoda bir yürüyüş kafi.

Günlük yorucu fiziksel egzersizler de buna eklenirse %25 oranında korunmuş olunuyor. Atletik olmayan kadınlar için iyi bir haber. Maraton koşmak gerekmiyor meme kanserinden korunmak için dışarı çıkıp hareket edin. Güzel havalarda normal hızınızda yürüyün.

8 kadından biri meme kanseri mağduru ve kadınlarda en sık görülen kanser türü de bu. Bisiklet, yüzme, koşu ve yorucu yoğun egzersiz yapan kadınlarda bu risk daha da azalıyor. Araştırmada fiziksel aktivitede bulunan yürüyen egzersiz yapan kadınlarda meme kanseri riskinin azaldığı görülmüştür.

Eğlenceli fiziksel aktivitelerinizi belirleyin ve yapın. Kilonuzu dengede tutun, boy kilo orantınızı koruyun. Fazla kiloları vermek de kanserden korur. Her kadın günde 1 saat hareket edebilir, güzel havalarda yürüyün. Dengeli beslenin, sigara, alkol ve stresten kaçının..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X