Pages

Bir Profesyonel Gibi Saç Boyamak

Hepimiz kuaför ve güzellik salonlarında soluğu alıyoruz saç işlemlerimiz için.

Acaba evde kendi şartlarımızla bir profesyonel gibi saç boyayabilir miyiz? Hata yapmadan muhteşem sonuçlara kavuşabilir miyiz? İlk önce bunu gerçekten yapmak istediğinize karar verin. En güvenilir markanın en kaliteli ve rahat kullanımlı boyasını alın. Yarı kalıcı bir boyanın sonu felaket olabilir. Kalıcı olmayan kötü boyalar 10 şampuanlamadan sonra akar gider.

Sahte ürünlere itibar etmeyin. Perma peroksit veya amonyak kullanmayın. Bu maddeler saç ve cilt rengini bozacaktır. Bu maddeler röfle ve balyaj gibi aralara renk vermede kullanılır. Derin kalıcı boyaları kullanın ve tüm saçı boyamak yerine koyu gölgeleri olan güzel bir ana ve ara ton seçin. Hafif gölgeler bir ya da iki ton koyu olmalı.

Ciddi bir renk değişikliği istiyorsanız da, doğal etki veren doğru tonu bulmalısınız. Gölge ve renk doğru değilse koyu tercihlere yönelin. Buğday tonlarında sarı sizde olmadıysa kestaneye yönelin. İyi bir öneri daha: küçüklük fotoğrafınıza bakın, eğer küllü kumral ya da bal tonlarında çocukluk saçlarınız varsa bu tonlara dönebilirsiniz.

Boya işleminden en az 1 hafta önce iyi bir saç kesimi ve saç bakımı gerekir. Kırıklar alınmalı saç nemlendirilmelidir. Boyadan 2 gün öncesinde saçlarınız yıkanmış olsun boyada saçın yağlı ve kirli olması gerekir. Köklere, gövdeye ve uçlara eşit miktarda boya sürülmeli. Tarakla saçlar parçalara bölünmeli, 30 dakika bekletilip iyice yıkanmalı ve 3 günden önce şampuanlanmamalıdır. Sıcak su rengi bozabilir..Kaynak.7gunsaglik.com.tr,
X